Rippl Renáta

Iillusztrátor és író.

Rippl Renáta 1974-ben született, felsőfokú tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végezte textiltervező iparművészként. Dolgozott ruhatervezőként, de volt jelmeztervező és művészeti vezető is egy lakberendezési cégnél, valamint több évig tanított egy művészeti középiskolában. Az elmúlt években elsősorban terméktervezéssel és illusztrálással foglalkozik. 2015-ben gyerekkönyvíróként is bemutatkozott: a Piroska, a hófehér nyuszi című mesekönyve a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg.

"Remélem, munkáimmal megtalálom a hozzám hasonlóan gyermeklelkű felnőtteket, akik nem szeretnének elszakadni a mesék világától."

A szerző könyve

20%
Rippl Renáta
Piroska, a hófehér nyuszi
Vajon mitől örökérvényű a Grimm-testvérek Piroska és a farkas története? Mitől izgat minden olvasót és mesehallgatót évszázadok óta? Rippl Renáta, aki számos gyönyörű mesekönyv illusztrátora, szintén erre keresi a választ a KönyvTárs című Kolibri-sorozat új kötetében. Ebben a csodálatos, részletgazdag rajzokkal készített képeskönyvben Piroska egy hófehér nyuszilány, aki csipkebogyóborral és (stílszerűen) répatortával indul látogatóba beteg nagymamájához. Azonban a drámai jeleneteket a gyerekek számára is kedvesen, humorral átszőve ábrázolja az író-rajzoló: a farkas hasában jó kedélyűen cseveg Nagymama és Piroska, a kedves vadász pedig, aki esetünkben egy vizsla, dugóspuskával „látja el” a farkas baját… A bájos Grimm-átiratot egy mascarponés répatortarecept teszi...

2490 Ft 1992 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok