Tovább olvasom

Szécsi Noémi

Tetűmese

KönyvTárs
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2015-10-30
Terjedelem: 32 oldal

 

Súly: 520 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9786155501739
2 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Itt van végre egy nagyon vicces könyv az óvodások és az iskolások (és legfőképp a szülők) rémálmáról, a tetűről. A humoros szöveg és a vagány képi világ a tetűk nagymesterével, Mocsok bácsival mesélteti el, hogyan tudjuk felvenni ellenük a harcot. A legfőbb fegyver pedig nem más, minthogy ne szégyelljük és titkoljuk őket! ,,- Tyű, én még kicsi voltam, csak egy milliméter, amikor mindenki arról beszélt, hogy tanévkezdetkor egyszerre három iskolában tört ki a tetűjárvány. Mocskos bácsiból sztár lett! – Ugyan már, hagyjuk, csak magamat hoztam. Ráadásul ez már nagyon régen volt, a múlt héten.” A sorozatról: Nehéz élethelyzetekkel nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is küzdenek nap, mint nap. És bár a problémák hétköznapiak, a megoldások hogyanja már korántsem olyan egyszerű. A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent könyvTársak ezekre keresik a (mesés) választ.

A humornak olyan síkja ez, mely a tetűség jelentéstöbbleteiben fellelhető játékvariációkra rímel ugyan, de magasan meghaladja a tetvek életéről és tetűirtásról szóló információtartalmat.

Élet és Irodalom

Szécsi Noémi

Szécsi Noémi író, 1976-ban született Szentesen. Az ELTE BTK-n latin, majd angol és finn szakon tanult. 2000-ben ösztöndíjas volt a Helsinki Egyetem Társadalomtudományi Intézetében, ekkor írta első regényét. Második regénye megírásához Móricz Zsigmond-ösztöndíjat kapott; a művel elnyerte az Európai Unió Európai irodalmi Díját. Számos további mű és filmnovella fűződik a nevéhez. A Kolibri Kiadó KönyvTÁRS sorozatában 2015-ben látott napvilágot Tetűmese című mesekönyve. További műve a Libri Kiadói Csoport gondozásában: Hamisgulyás (Fehér Bélával, Helikon, 2015).

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja