Tovább olvasom

Tittel Kinga

A Duna kincsei

Garaczi Glória rajzaival

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2020-08-03
Terjedelem: 196 oldal

 

Méret: 115 x 165 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789635990900
3 299 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Tudtad, hogy akár hajóval is közlekedhetnénk a 4-6-os villamos vonalán? Szerinted hol mérik meg a Duna vízszintjét? Milyen kincsek találhatók a Duna mélyén? Mit nevezünk Budapest kacsájának? És tudtad, hogy a város egyben tengeri kikötő is?

Ha szeretnél még többet megtudni a Dunáról, ha érdekel a magyarországi hajózás története, vagy az elfeledett dunai szakmák, illetve minden, ami Európa leghosszabb folyójával kapcsolatos, ez a könyv épp Neked szól!

A Mesélő Budapest zsebkönyv-sorozatának második része csodálatos körutazásra invitál: megmártózhatunk a régmúlt Duna-fürdőkben, kileshetjük a dunai aranyászok titkát, végül megpihenhetünk egy Buchwald-székben a csodálatos szőke – ám Strauss óta kék – Duna partján, hogy előkapjuk a zsebünkből A Duna kincseit, és onnan folytassuk egyedülálló felfedezőutunkat!

Az SMS Szent István az Osztrák–Magyar Monarchia egyik csatahajója volt az első világháború idején. 1918. június 10-én a jelentések szerint Gruizától kb. 16-17 km-re tartózkodott, amikor két torpedó is eltalálta. A csatahajó utolsó fél órája filmfelvételen is fennmaradt.

"…Mintha szivemből folyt volna tova,
Zavaros, bölcs és nagy volt a Duna.”

József Attila: A Dunánál (részlet)

A szerző további könyvei

Tittel Kinga

Tittel Kinga közgazdászként végzett, 2008 óta azonban idegenvezetőként dolgozik Budapesten és környékén, de gyerekeivel is szívesen rója a főváros utcáit. Korábban, kisfia BKV-rajongásának köszönhetően végigjárták a város villamos- és buszvonalait. A végállomások közti utazások során pedig záporoztak az ilyen és ehhez hasonló kérdések: Ki volt Margit? Milyen mély a Duna? És miért sorakoznak cipők a partján? Ez és a főváros iránti szeretete inspirálta a Mesélő Budapest című családi útikönyv megírására, amely ezekre az olykor zavarba ejtő kérdésekre adja meg a válaszokat, és miközben gyerekszemmel is láttatja Budapestet, arra tanít minket, hogy tanuljunk meg vágyakozni az után, ami a miénk.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja