Yousafzai, Malala

Malala Yousafzai a Malala Alapítvány társalapítója és felügyelőbizottságának tagja. Tizenegy évesen kezdett a tanuláshoz való jogért küzdeni. A BBC urdu oldalán anonim blogot indított, a világ innen értesülhetett arról, milyen az élet a tálibok által megszállt Szvát-völgyben. Malala nem sokkal később nyilvánosan is felszólalt, követelve, hogy a lányok is tanulhassanak. Bátor kiállásával magára vonta a nemzetközi média figyelmét, és számos díjat kapott. Tizenöt éves volt, amikor nyilvános szerepvállalása miatt megtámadták: egy tálib katona fejbe lőtte az iskolabuszon.

Malala Angliában épült fel, és tovább folytatta a lányok jogaiért vívott küzdelmét. A Malala Alapítványt 2013-ban hozta létre az édesapjával, Ziáuddinnal. Egy évvel később Nobel-békedíjjal jutalmazták munkájáért, amelyet azért folytat, hogy a világon minden lány ingyenes, jó minőségű oktatásban részesülhessen biztonságos körülmények között. Jelenleg az Oxfordi Egyetem diákja, ahol filozófiát, politológiát és közgazdaságtant hallgat.

Fotó © Insiya Syed

Még keressük a megfelelő idézetet a szerzőtől. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző könyve

20%
Malala Yousafzai
Nincs más út

3499 Ft 2799 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kedves Olvasónk!

Oldalunkon jelenleg nem üzemel a kosár gomb, így kiadványainkat a nagyobb könyvesboltokban vagy -webáruházakban vásárolhatod meg.

Olvass tovább rólunk a nyugatiter.blog-on.

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok