Tovább olvasom

Boie, Kirsten

Telihold volt aznap


starsBetöltés...

 

Fordította: Nádori Lídia
Megjelenés dátuma: 2022-05-31
Terjedelem: 108 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634379164
2 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

#POV – Nézd új szemszögből a világot!
– Kérdések
– Válaszok
– Nézőpontok

Egy könyvsorozat, amelyen keresztül jobban megismerheted önmagad és a világ sokszínűségét.

„Még ilyen időkben is, mint ez a mostani, kell valaki, aki azt teszi, ami helyes. Egyszerűen azért, mert ez a helyes.”

  1. április 28-án végre Penzbergbe, a bajor kisvárosba is elér a hír: közelednek a felszabadító amerikai csapatok. A városlakók fellélegeznek. A nácik hatalomra kerülésekor elűzött polgármester visszatér, maga köré gyűjti egykori híveit, akik nem hajlandók engedelmeskedni Hitler utolsó parancsának, és megakadályozzák a bánya felrobbantását.

Ez végzetes következményekkel jár. A fanatikus földalatti szervezet, a Vérfarkasok szerint ezek az emberek hazaárulók, és a telihold fényében bosszúra éhes falkákban indulnak levadászni őket.

Születhet ilyen körülmények között őszinte szerelem?

A tizenöt éves Schorsch, annak a nácibarát rendőr őrmesternek a fia, aki Marie bujkáló apját keresi.  A fiúnak mindennél fontosabb, hogy elnyerje Marie bizalmát, és amikor a városban elszabadul a pokol, Schorsch-nak döntenie kell, kinek az oldalára áll.

A regény megtörtént eseményeken alapul.

„Áprilisi, már majdnem májusi hold, Schorsch egy kapualjban áll, nem messze Marie-éktól, és vár. Őrzi Marie-t, itt marad, hogy rá vigyázzon.
A telihold fényénél fog megtörténni, ami megtörténik ezen az éjszakán, a telihold megvilágítja a Városháza és Reithofer hentesboltja felé közeledő csoportot is, egy férfi van velük, akinek hátul összekötözték a kezét.
Schorsch a falhoz préselődik, hogy holdárnyékot se vessen. Ki a fogoly? Mit fognak csinálni vele? Miért kísérik ilyen késő este a Városházára?”

Boie, Kirsten

KIRSTEN BOIE 1950-ben született Hamburgban. Egyetemi éveit is ott töltötte, angol-német szakon diplomázott, majd irodalomtudományból doktorált. A kortárs német gyerek- és ifjúsági irodalom egyik legnevesebb szerzője. Számos díjat kapott, többek közt életművéért elnyerte a Német Ifjúsági Irodalmi Díj különdíját. Írt forgatókönyvet és gyermekeknek szóló színdarabot is. Férjével és két örökbe fogadott gyermekével Hamburgban él.

Új regénye, a Telihold volt aznap a II. világháború végnapjainak megrázó és lebilincselő krónikája.

photo credit: © Indra Ohlemutz

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja