Tovább olvasom

Nopola, Tiina

Sári és a három Ottó


starsBetöltés...

 

Fordította: Kovács Ottilia
Megjelenés dátuma: 2014-03-06
Terjedelem: 40 oldal

 

Súly: 328 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9786155234606
2 490 Ft1 992 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Sári egyedül érzi magát. Szeretné, ha lenne egy játszótársa. Reméli, hogy kistestvére születik, ezért folyton az anyukája hasát méregeti. Csakhogy egyelőre nem érkezik sem kishúga, sem kisöccse. Sári ekkor úgy dönt, egy kiskutyát szeretne játszótársnak. De a szülei nem érnek rá effélékről beszélgetni. Ezért a kislány egyedül indul a kutyaszerző út-ra. A játszótéren megismerkedik a kicsi, a középső és a nagy Ottóval, akik szintén segítenek neki a keresésben. Ám végül egészen másképp alakulnak a dolgok Tiina Nopola (szül. 1955) az egyik legismertebb finn írónő. 1994 óta életét az írának szenteli, és több mint 30 gyerekkönyvet alkotott nagy sikerrel. A Sári sorozat is jelentős nemzetközi sikereket tudhat magáénak, többek között az illusztrátor, a sok díjjal kitűntetett Mervi Lindman munkájának köszönhetően. Több mint tíz nyelven kiadták már, és most végre magyarul is olvasható. Tiina Nopola szintén számos díjat bezsebelt már, többek között a Gyermekkultúra Állami Díját, 2011-ben.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Tiina Nopola
Sári gólt lő

starsBetöltés...
A három Ottó mostanában folyton csak focizik. Sári is szeretne velük játszani, de a fiúk szerint nincs labdaérzéke. “Majd megmutatom nekik!” – határozza el Sári, és jelentkezik egy focicsapatba. De ott sem érzi jól magát: ő a legkisebb, és a pályán sem boldogul valami jól. Sőt az egyik lány, Karolina még csúfolja is. A vasárnapi nagy mérkőzés előtt Sári már-már felhagy a focival, ám kicsi Ottó a segítségére siet, és megtanít neki néhány remek cselt is…

2490 Ft 1992 Ft

Nopola, Tiina

Finn gyerekkönyv- és forgatókönyvíró.

Tiina Nopola finn gyerekkönyv- és forgatókönyvíró. 1994 óta életét az írásnak szenteli, több mint 30 nagy sikerű könyve jelent meg azóta. Legismertebb sorozata a Sári-történetek, amelyek közül a Kolibri Kiadó gondozásában a Sári gólt lő, illetve a Sári és a három Ottó olvasható magyarul. Nopola könyveit eddig közel húsz nyelvre fordították le, testvérével, Sinikka Nopolával közösen jegyzett filmjei pedig több évben is elnyerték a legjobb film díját Finnországban.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja