Tovább olvasom

Lafferty, Mur

Minecraft – Az elveszett naplók

(Minecraft hivatalos regénysorozat 3.)
Minecraft
starsBetöltés...

 

Fordította: Habony Gábor
Megjelenés dátuma: 2019-11-04
Terjedelem: 344 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634371694
2 999 Ft2 399 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Ha valakik, hát Max és Alison az élő bizonyíték arra, hogy az ellentétek nem állhatnak a barátság útjába. Max folyton új kalandokba keveredne – még akkor is, ha az izgalmak veszéllyel társulnak –, míg Alison a szabálykövetés híve. De van valami, ami közös nevezőre hozza őket: egy titokzatos idegen, a Bűvölő által hátrahagyott ütött-kopott napló, amelyet Max talált az erdőben. A Bűvölő jegyzetei egy rejtélyes építményhez vezetik őket: egy, az Alvilágba vezető kapuhoz.

Miután kiegészítik a portál szerkezetét, a két barát azon kezd el vitatkozni, hogy átlépjenek-e a veszélyekkel teli Alvilágba vagy maradjanak inkább az otthonukat jelentő dimenzióban – azonban egy váratlan esemény eldönti helyettük a kérdést.

Az ijesztő, pokoli létsíkon Max és Alison összetalálkozik Freyával, egy bátor harcossal, aki az Alvilágban él Nyuszivadász, a barátságos farkasa társaságában. Freya és a napló lapjain rejlő nyomok segítségével Ali és Max útra kelnek, hogy a Bűvölő nyomára bukkanjanak, még ha az Alvilág próbára is teszi képességeiket – és barátságukat.

– Az otthon nem egy hely – mondta Alison lassan. – Bárhol otthon lehetsz, ahol elég jól érzed magad ahhoz, hogy aludj egy jót.
Max fájdalmasan grimaszolt egyet, és körbeintett: arra a helyre mutatott, ahol próbáltak pihenni, mire Alison a homlokát ráncolva ingatta a fejét.
– Nem arra gondolok, hogy szundítunk egyet a kőpadlón. Igazi alvásról beszélek, amikor nem kell amiatt aggódnod, hogy jön valami, és megöl. Kényelemről, amiben átalszod az éjszakát, és emberekről, akikben megbízhatsz. Arról, hogy jókedvűen ébredsz, és együtt reggelizhetsz másokkal, azután kimész, és dolgozol a kertben, amit korábban te tettél tönkre, amikor véletlenül megnyitottál egy lávabarlangot.

Lafferty, Mur

Mur Lafferty díjnyertes író és híres podcaster. A legjobb regény kategóriában Hugo- és Nebula-díjra jelölt Hat ébredés, a Shambling Guides-sorozat, a Solo: Egy Star Wars-történet és a népszerű Ditch Diggers és I Should Be Writing podcastok számos részének szerzője, emellett a Hugo-díjas podcastmagazin, az Escape Pod társszerkesztője.

Az észak-karolinai Durhamben él férjével, lányával és két kutyájukkal. Szeret futni, számítógépen és társasjátékokkal játszani és kenyeret sütni.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja