Tovább olvasom

Lakatos István

A majdnem halálos halálsugár

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2015-06-03
Terjedelem: 176 oldal

 

Súly: 200 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9786155501777
2 490 Ft1 992 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A könyvbe bele is lapozhatsz itt.

Ez a történet a különös Messzi-messzi Nagyvárosban játszódik, egy olyan korban, mikor még nincs mobil, a csatornában viszont hatalmas, veszedelmes kardfogú csigák lesnek áldozatukra, és az égen léghajók cikáznak. A város titkos laboratóriumban eközben pedig testet öltenek Nikola Tesla hihetetlen találmányai… Ebbe a világba csöppen Emma, a vagány betörőlány, akinek rögtön hatalmas feladat szakad a nyakába: meg kell mentenie a várost a gonosztól. De vajon képes erre? És mihez kezd ,,csapatával”: egy hisztis tudóssal, egy idegesítő okostojással, egy kedves csontvázzal meg egy vízidisznóval? A képregényeiről, az IBBY-díjáról és a Lencsilányról méltán híres Lakatos István megírta-rajzolta ,,legőrültebb” képesregényét! ,,Itt volt az ideje, hogy végre gonosz és hisztis tudósokat rajzoljak. És ha már életre keltek a rajzasztalon, kitaláltam nekik egy világot is.” -Lakatos István ,,- Mi ez a lármázás? – kérdezte álmos hangon a kisfiú. – Nagy modortalanságra vall az éjszaka közepén felkelteni legszebb álmomból. A kislány hirtelen elfelejtette a felé rohanó alakot, és homlokráncolva meredt a fiúra. – Akkor miért vagy öltönyben és nyakkendőben? – Mert fontos az elegáns megjelenés – magyarázta a fiú kioktatóan, miután elnyomott egy hatalmas ásítást. – Ezt persze a magafajta koszos haramiák nem érthetik. – Hékás, egy ilyen kis puhos ne… – vágott vissza a lány, ám nem fejezhette be a mondatot, mert a férfi időközben beérte őt, és erősen megragadta a karját. – A kacsa küldött? Neki kémkedsz? Ki akartad fürkészni a világ legnagyobb feltalálójának titkait? Nem fogod! – Milyen kacsa? Kinek a titkait? – Hát az enyéimet, ki másét! – A férfi büszkén kidüllesztette ványadt mellkasát. – Nikola Tesláét!”

A majdnem halálos halálsugár az egyik legjobb dolog, ami a magyar könyvkiadás elmúlt éveiben történt.

Könyvkritikák blog

A szerző további könyve

20%
Lakatos István
A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot
starsBetöltés...
Lakatos István őrült képregényes történetének, az Emma és Tesla-sorozatnak a második része. Tesla-klónok, veszélyes mosómedvék, szörnyű titkok és rengeteg fennforgás.

2499 Ft 1999 Ft

Lakatos István

Lakatos István a kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar–kommunikáció, később esztétika szakára járt. Nevéhez számos képregény és könyvillusztráció köthető, ám igazán ismertté akkor vált, amikor 2009-ben elnyerte az Alfabéta-díjat képregénynovella kategóriában. Ezt újabb és újabb sikerek követték: az Aranyvackor Mesepályázaton különdíjat nyert történetéből Dobozváros címmel írt regényt, amelyet 2011-ben az Év Gyerekkönyvének választottak. Lakatos István illusztrálta Mikó Csaba Veszélyben a Tölgy! című, a Kolibri Kiadó által megjelentetett regényét, majd 2015-ben önálló sorozata indult a kiadónál Emma és Tesla címmel: A majdnem halálos halálsugár című képes regényt 2016-ban A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot követte.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja