Tovább olvasom

Dragt, Tonke

Levél a királynak

starsBetöltés...

 

Fordította: Wekerle Szabolcs
Megjelenés dátuma: 2020-05-15
Terjedelem: 552 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634379478
4 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Egy lebilincselő történet a gonosszal vívott harcról, lovagiasságról, bátorságról és az igaz barátságról.

A 16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának – az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg.

A Levél a királynak című lovagregényt az elmúlt ötven év legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, a könyv alapján pedig a NETFLIX készített sorozatot.

Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték.

 

Ez a kötet egyike az évtized 50 legizgalmasabb gyerekkönyv megjelenéseinek – Könyves Magazin

Kulcs csikordult a zárban. Tiuri hátraugrott. Kinyílt az ajtó, és belépett rajta az egyik Szürke Lovag, leeresztett sisakrostéllyal. Nem szólt semmit, és máris távozott; az ajtót bezárta maga mögött. Tiuri ismét lépéseket és fojtott hangokat hallott.
Reszkető ujjal elővette a levelet, és arra gondolt, eljött az ideje, hogy elolvassa, aztán megsemmisítse, még mielőtt illetéktelenek kezébe kerül!

A szerző további könyvei

20%
Tonke Dragt
Levél a királynak
starsBetöltés...

4999 Ft 3999 Ft

20%
Tonke Dragt
A Nagy Vadon titkai
starsBetöltés...

3699 Ft 2959 Ft

Dragt, Tonke

Holland gyerekkönyvíró és illusztrátor.

Antonia “Tonke” Johanna Willemina Dragt 1930-ban született Holland Kelet-India (a mai Indonézia) területén. A második világháború idején 3 évet egy japán fogolytáborban töltött, ezután költözött családjával Hollandiába. Az első könyve 1961-ben jelent meg, a holland gyerekirodalmi élet megkerülhetetlen alakjává azonban második, 1962-es művével, a Levél a királynak című lovagregényével vált, amellyel elnyerte a Gold Pen-díjat. A könyvet a 20. század egyik legjobb regényeként tartják számon Hollandiában. A Kolibri Kiadó Kolibri Klasszikusok-sorozatában megjelent világsikerű történet eddig több mint egymillió példányban kelt el, Hollandiában azóta is a sikerlisták élén áll. Dragt további munkáiban legendák és a fantázia világa keveredik a való élettel. A 60-as évek óta rövidebb történeteket ír, illetve saját ás mások köteteinek illusztrálásával foglalkozik.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja