Tovább olvasom

Fa Nándor

Kalandjaim a Föld körül

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-10-29
Terjedelem: 104 oldal

 

Méret: 138 x 196 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634371007
2 699 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Képzeld el, ahogy a hajód csendesen ringatózva szeli a Déli-óceán habjait. A hírhedten veszélyes víz most nyugodt, jó a szél, egyenletes a sebesség. Aztán hirtelen hatalmas zökkenést érzel. Kopp, reccs, zuhanás! A kormány eltörött, a hajó irányíthatatlanná vált…

Ez csak egyike Fa Nándor kalandjainak. Az első magyar vitorlázó, aki saját kezűleg épített hajóval kerülte meg a Földet, most elmeséli az útja során átélt izgalmakat.

Nemcsak azt tudhatod meg, mi történt a kormány nélkül hánykolódó hajóval a Déli-tengeren, de az is kiderül, mi a teendő, ha egy vérszomjas cápával találod szembe magad. És vajon milyen az élet egy aprócska, de működő vulkánszigeten? Hova tűnnek a hajók a Bermuda-háromszögben? Tényleg csendes a Csendes-óceán? Hány kiló egy koala?

Miközben a megtörtént eseményeket feldolgozó regényt olvasod, a kérdésekre is választ kapsz. Láss világot, és kísérd el Föld körüli útjára a legsikeresebb magyar vitorlázót! Üdv a fedélzeten!

Francois Denis, a nemzetközileg ismert francia karikaturista rajzaival.

 

A könyvhöz oktatási segédanyagok is készültek, melyeket most innen tölts le:

Oktatási segédanyag szövegértés 8 éves kortól
Oktatási segédanyag kreatív írás 10 éves kortól
Oktatási segédanyag földrajz 10 éves kortól

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Fa Nándor

Fa Nándor hajótervező- és épitő, óceáni vitorlázó, 1953-ban született Székesfehérváron. Ötször kerülte meg a Földet, tízszer szelte át az Egyenlitőt, számtalanszor átkelt az Atlanti-óceánon.
Egyetlen magyarként háromszor indult a megállás és külső segítség nélkül teljesítendő Vendée Globe nevű földkerülő szólóversenyen, legutóbb 2016–2017-ben, a magyar építésű, Spirit of Hungary nevű, 60 lábas versenyhajóval.

A fényképet Pörneczi Bálint készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja