Tovább olvasom

Wohlleben, Peter

Érted a fák beszédét? – Kalandozások az erdőben

Kalandozások az erdőben
starsBetöltés...

 

Fordította: Balázs István
Megjelenés dátuma: 2023-05-24
Terjedelem: 128 oldal

 

Méret: 215 x 280 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789635990894
5 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A fák titkos élete az elmúlt évek egyik legnagyobb tudományos bestsellere volt. Szerzője, Peter Wohlleben német erdész könyvében feltárta, mennyivel többet rejt az erdő annál, mint amit sejtünk róla. A fák titkos élete után Érted a fák beszédét? című gyerekkönyvében Wohlleben a kisebbek számára is tapinthatóvá teszi az erdő varázsát.

Mit gondolsz, vajon a fák is alszanak éjszaka? Hallottál már az erdő internetéről? Szerinted a szajkó vagy a mókus jegyzi meg jobban, hová rejtette a téli tartalékait?

Ha kíváncsi vagy minderre, és szeretnél még több elképesztő dolgot megtudni a fákról és az erdő lakóiról, tarts velünk ezen a felfedezőúton!

Fény derül az erdőlakók titkaira, megismerheted a szokásaikat és mindazokat a trükköket is, amelyeket a túlélés érdekében alkalmaznak.

Peter Wohlleben erdész, aki több mint 20 éve vezet családi és iskolai túrákat az erdőben. Gyerekeknek írt művében lenyűgöző megfigyeléseiről és kutatásairól mesél a kisebbek számára is érthető nyelven. Egyedülálló ismeretterjesztő könyvét számos kvíz és játékos feladat teszi még szórakoztatóbbá.

„Egy-egy erdei kirándulás után érdemes a gyerekeknek fellapozni a könyvet, amelyben bővebben is utánanézhetnek a felmerülő kérdéseiknek. Márpedig mi, szülők, tudjuk, hogy a gyerekeknek rengeteg kérdésük van, így ha szeretnénk képben lenni, és nem tudjuk, hogy a fák izzadnak-e nyáron, mit akar a fagyöngy a fától, s vajon tudnak-e esőt csinálni az erdők, lámpaoltás után vegyük kölcsön a könyvet, és ismerkedjünk meg közelebbről is az erdővel.”

Turista Magazin

A szerző további könyve

20%

Wohlleben, Peter

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja