Tovább olvasom

Dabos, Christelle

A tél jegyesei – A tükörjáró

starsBetöltés...

 

Fordította: Molnár Zsófia
Megjelenés dátuma: 2017-11-24
Terjedelem: 584 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634377764
3 799 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Anima lakói szerint a tárgyaknak lelkük van, különös adottságaik révén pedig kommunikálni is tudnak velük. A hatalmas sálja és szemüvege mögé bújó Ophélie azonban nem csak ezért különleges: briliáns ügyességgel közlekedik a tükrökön keresztül.
Békés hétköznapjainak a Matrónák döntése vet véget: el kell hagynia otthonát, férjéül pedig a megmaradt világ legrosszabb hírű Sarkáról származó, gyűlölt és rettegett kincstárnokot, Thornt szánják. De vajon miért éppen őt?
Új otthonában a Délibábosok trükkjeinek köszönhetően semmi sem az, aminek látszik.
A lánynak az állandó káprázattal és leendő családjával, a Sárkányok klánjával is meg kell küzdenie: a Légvár az a hely, ahol az ember a saját gondolataiban sem lelhet biztonságra. Ophélie ráébred, hogy a Légvár nemzetségei hatalmi harcának közepébe csöppent. Miért éppen őt választották? Miért kell bujkálnia? És fény derül-e mindenre, amikor álruhát ölt…?

Christelle Dabos fantasyregény-sorozatának első része elnyerte a legnagyobb francia kiadó, a Gallimard elsőkönyves íróknak kiírt pályázatának első díját, 2016-ban pedig az év legjobb fantasyregényévé választották Franciaországban. Dabos inspirációja a Harry Potter-történetek, az Alice Csodaországban és a Miyazaki-filmek világa mellett a belga tél és saját sálgyűjteménye volt.

„Egy igazi fantasy kalandregény érdekes világgal, egyedi karakterekkel és izgalmas cselekménnyel. Mintha a Harry Potter varázsvilágát ötvözték volna a Trónok harca udvari intrikáival és túlélési játszmáival.”

Spirit Bliss

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Visszaverődések viharában

5999 Ft 4799 Ft 20%

starsBetöltés...
Christelle Dabos
Bábel emlékezete

3799 Ft 3039 Ft 20%

starsBetöltés...
Christelle Dabos
Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

3799 Ft 3039 Ft 20%

Dabos, Christelle

Christelle Dabos 1980-ban született Franciaországban, jelenleg Belgiumban él. Első írásai könyvtárosi egyetemi tanulmányai idején készültek. Egy hirtelen jött betegség után azonban az írás lett a mentsvára, egy neves francia internetes irodalmi közösség, az Ezüst Toll (plumedargent.com) oldalán közölt írásai révén igen hamar népszerűvé vált. A többi szerző biztatására adta be kéziratát a leghíresebb francia kiadó, a Gallimard ifjúsági első könyves pályázatára, amelyen az új Harry Potter íróját keresték, személyében pedig meg is találták.  Az Alice Csodaországban és a Miyazaki-filmek világát idéző, díjnyertes A tél jegyesei című kötetet, A tükörjáró-sorozat nyitó darabja az első regénye magyarul.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja