Tovább olvasom

Dunajcsik Mátyás

A Szemüveges Szirén

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-06-03
Terjedelem: 108 oldal

 

Súly: 236 gramm
Kötés: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9786155591440
2 499 Ft1 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A könyvbe bele is lapozhatsz itt.

Atlanta egy apró, világvégi sziget világítótornyában él. Mikor nem Kamillával, a falubéli tanítónővel beszélget rádión, vagy az apja jazz-lemezeit hallgatja, általában a tenger végtelen horizontját kémleli. Egy napon azonban különös vendég érkezik Szelesszirtre, aki olyan kalandba keveri Atlantát, amit még a kislány híres tengerész ősei is megirigyelnének…

Dunajcsik Mátyás ifjúsági regényének hősei titokzatos madarak, világjáró kísértetek és szerelmes bálnavadászok. A Szemüveges Szirént a szerző Izlandon töltött évei ihlették.

„Mivel kiskorú világítótorony-lakónknak mind az öröme, mind a bánata szívből jövőnek, tehát igazinak tűnik, a nagy kaland mellett pedig egy kis múltfeldolgozási-családegyesítési projekt is zajlik szemérmesen, néhány szellemalak bevonásával, igazán nem érheti panasz e több lábon – és nem csak tengerészlábat pótló széklábon – álló történetet.”

Köves Gábor, Magyar Narancs

Dunajcsik Mátyás

Dunajcsik Mátyás (1983) költő, író, esztéta, performer. Angol, francia, izlandi és óizlandi nyelvből fordít. Életének első harminc évét Budapesten töltötte, majd egy kétéves reykjavíki kitérő után Németországban telepedett le. Jelenleg Drezdában és Berlinben él. A szerző portréját Szöllősi Mátyás készítette.

Kötetei:
A szemüveges szirén (ifjúsági regény, 2016)
Balbec Beach (novellák, 2012)
Repülési kézikönyv (versek és novellák, 2007)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja