Tovább olvasom

Dunajcsik Mátyás

A Szemüveges Szirén

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-06-03
Terjedelem: 108 oldal

 

Súly: 236 gramm
Kötés: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9786155591440
2 499 Ft1 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A könyvbe bele is lapozhatsz itt.

Atlanta egy apró, világvégi sziget világítótornyában él. Mikor nem Kamillával, a falubéli tanítónővel beszélget rádión, vagy az apja jazz-lemezeit hallgatja, általában a tenger végtelen horizontját kémleli. Egy napon azonban különös vendég érkezik Szelesszirtre, aki olyan kalandba keveri Atlantát, amit még a kislány híres tengerész ősei is megirigyelnének…

Dunajcsik Mátyás ifjúsági regényének hősei titokzatos madarak, világjáró kísértetek és szerelmes bálnavadászok. A Szemüveges Szirént a szerző Izlandon töltött évei ihlették.

„Mivel kiskorú világítótorony-lakónknak mind az öröme, mind a bánata szívből jövőnek, tehát igazinak tűnik, a nagy kaland mellett pedig egy kis múltfeldolgozási-családegyesítési projekt is zajlik szemérmesen, néhány szellemalak bevonásával, igazán nem érheti panasz e több lábon – és nem csak tengerészlábat pótló széklábon – álló történetet.”

Köves Gábor, Magyar Narancs

Dunajcsik Mátyás

Dunajcsik Mátyás költő, író, műfordító, kritikus. 1983-ban született Budapesten. 2011-ben esztétika–francia szakon diplomázott. A 2000-es évek elején kezdett rendszeresen irodalmi folyóiratokban publikálni, azóta folyamatosan jelennek meg versei, prózai munkái, műfordításai és kritikái. Dolgozott már kritikusként és dramaturgként, a Magvető Kiadónál nemzetközi kapcsolattartóként, szervezett irodalmi beszélgetéseket, felolvasóesteket és városi sétákat a Duna mentén, 2011 és 2014 között pedig a Libri Kiadó szépirodalmi főszerkesztője volt. Itt végzett munkája elismeréseként alapították a Libri Kiadó igazgatói a Dunajcsik Mátyás Lehetőség irodalmi díjat, amelyet minden évben Mátyás-napon, február 23-án ítélnek oda egy olyan fiatal, pályakezdő alkotónak, akinek a könyvét a Libri az egykori főszerkesztő ajánlására jelentet meg. Dunajcsik műfordítóként olyan szerzőknek adott magyar hangot, mint Vladimir Nabokov, Alain Robbe-Grillet, Antoine de Saint-Exupéry vagy Oscar Wilde. A Bródy Sándor-díjas Repülési kézikönyv és a Balbec Beach című novelláskötet szerzője. 2014-től 2016-ig ösztöndíjasként Izlandon tanult, itt szerzett élményei ihlették első ifjúsági regényét, A Szemüveges Szirént, amely 2016-ban jelent meg a Kolibri Kiadó gondozásában.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja