Tovább olvasom

Gáll Viktória Emese

Borsi a hóban – Ringató-mesék

Ringató-könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2016
Terjedelem: 136 oldal

 

Méret: 200 x 200 mm
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9786155591525

 

3 999 Ft3 199 Ft
Mennyiség

A Ringató-mesék második kötetében Borsi, a kistacskó, a téli népszokásokkal és a hozzájuk kapcsolódó népdalokkal, népi hangszerekkel ismerkedik meg.
Zenész gazdája, Vica, a téli időszak jeles névnapjai mellett az év végi ünnepkörről a Mikulásról, a karácsonyvárásról és az újévről beszélget kutyusával, kalandjaikat pedig remek muzsika kíséri.
Csak egy dolog bosszantja rettentően Borsit: a szomszédban élő gonosz boszorka…
A mesék szövetébe egy-egy ismert vagy kevésbé ismert népdal kottája ékelődik, ezzel is arra biztatva a szülőket, hogy mesélés közben énekeljenek is, még tartalmasabbá és bensőségesebbé téve az együtt töltött időt. A dalok megtanulását a könyvhöz tartozó CD segíti, amelyen a történetben felbukkanó hangszereket egytől egyig kiváló muzsikusok szólaltatják meg.

„A közös éneklés magasabb szintre emeli az egyszerű mesélés fogalmát, meghittebbé formálhatja az együtt töltött időt, és ezzel a könyvvel ez tökéletesen megvalósítható.”

Mom with five

A szerző további könyvei

25%
Gáll Viktória Emese
Borsi a kertben
starsBetöltés...
Május elején jelenik meg a Ringató-mesék harmadik kötete, amelyben Vica és kis tacskója, Borsi alig várja, hogy a hosszú tél...

3999 Ft 2999 Ft

20%
Gáll Viktória Emese
Gazdi zenész – Ringató-mesék
starsBetöltés...
Minden gyerek szereti a mesét, az állatokat, és kíváncsi, ha hangszert lát: milyen a hangja, hogyan lehet megszólaltatni, miből készült,...

3990 Ft 3192 Ft

Gáll Viktória Emese

Gáll Viktória Emese zenész, Ringató-foglalkozás-vezető, a Ringató-mesék szerzője. 1987-ben született Szekszárdon. 11 évig tanult zongorázni, szinkronszínészi oklevelet szerzett, Gosztonyi János színművésztől beszédtechnikát és színészmesterséget tanult, majd a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán szerzett diplomát. 2007-től az Óbudai Népzenei Iskolában Kobzos Kiss Tamás és Balogh Sándor tanítványaként koboz, furulya és hegedű szakon képezte tovább magát. 2011-től az édesanyja, Gróh Ilona által alapított Ringató-foglalkozások egyik vezetője lett. A Ringató-mesék című sorozatban eddig két könyve, a népi hangszereket bemutató A gazdi zenész, illetve a téli népszokásokat számba vevő Borsi a hóban jelent meg a Kolibri Kiadónál, de az olvasók hamarosan megismerkedhetnek a harmadik kötettel is. A családi énekes-mesekönyvekhez tartozó CD-ken az egyes mesék hangszerei, ismert és kevésbé ismert magyar népdalok csendülnek fel, melyek kottája a történetek szövetébe ágyazódva megtalálható.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja