Tovább olvasom

Kaczúr Csilla

Hétmadár – A Katáng együttes előadásában

starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2016
Terjedelem: 36 oldal

 

Méret: 220 x 200 mm
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9786155633225

 

3 999 Ft1 600 Ft
Mennyiség

Mit tehet a mesebeli legény, ha űzi, hajtja belülről valami, hogy a hét aranytollú madár nyomára bukkanjon? Mi mást: útnak indul, világgá megy. Megtapasztal jót, rosszat, s mire útja végére ér, talán bölcsebb is lesz egy kicsit.

A Katáng zenekar Hétmadár című lemeze több mint öt éve szól autókban, lakásokban, és éneklik gyerekek és felnőttek egyaránt – mert amiről a mese szól, az örök érvényű. A Katáng tízéves fennállását a Kolibri Kiadó a zenekarral együtt egy közös könyvvel ünnepli meg, melynek varázslatos képeit Máray Mariann készítette.

 

„A Katáng együttesnek sikerült 48 percbe sűríteni mindazt, ami egy kisgyermek életében a szülők után a legfontosabb: a dallam, a mese és a természet. Madarak röpködnek a kottafejek szárnyán, és mesék bontakoznak ki a ritmusok között. Ajánlom ezt a CD-t családi meghallgatásra és közös éneklésre, no és persze újabb mesék születésére!”

Boldizsár Ildikó meseterapeuta

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Kaczúr Csilla

Zenész, énekes, a Katáng zenekar vezetője és alapító tagja.

Kaczúr Csilla énekes zenésztársaival 2005-ben alapította meg a Katáng zenekart, amely a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül kíván szólni az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar, klezmer és balkán népzene hangulataiból merít és jeles magyar költők verseiből táplálkozik. A magyar népmesei motívumok alapján írt Hétmadár című mese először 2010-ben jelent meg a zenekar második lemezeként; benne a megzenésített verseket, hangulatfestő dallamokat prózai szövegek kötik össze, amelyeket Fenyő Iván ad elő. 2016-ben a zenekar tízéves fennállását ünneplendő jelentette meg ismét a Kolibri Kiadó.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja